top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תאלירן חפץ

3 מקומות לציפורו (לא אוזו) ומאזטים בעיר סלוניקי



 

סלוניקי היא אחת מהערים האהובות עליי בעולם; חיה, תוססת, בועטת, גדולה אבל לא מדי, עמוסה אבל בקטע טוב, מאוד יוונית. היא שנייה בגודלה לאתונה הבירה, שכבודה במקומה מונח, אבל לצד כבודה מונחים בה גם ערמות של תיירים, במיוחד בקיץ החם, שגורמים למרכז העיר להיות מאוד לא מזמין, גדול, קצת מאיים, עמוס בהגזמה... זאת יחד עם הניסיון לרצות את התייר המערב אירופאי/אמריקאי/ישראלי, הופך את אתונה ליעד שמתאים יתור לחורף הפחות עמוס ואת סלוניקי (וסביבתה) ליעד האולטימטיבי לחופשת קיץ נעימה ובמימדים הנכונים.

 

עכשיו לעוד נושא חשוב, אוזו VS ציפורו: היוונים לא שותים אוזו. כמעט בכלל. הוא אומנם יופיע על שלל מותגיו בכל תפריט של מסעדה יוונית, אבל נדיר לראות מקומי שותה אותו. האוזו הוא משקה שמקורו באי לסבוס, ההנחה הרווחת היא כי השם ניתן למשקה מהמילה הטורקית "uzum" שפירושה ענבים, מהם מזוקק המשקה. באוזו יש תבלינים רבים (יש האומרים שבחלק מהמותגים יש כ-50 תבלינים) אך העיקרי בהם הוא האניס. לאורך השנים נעשו ברוב המתכונים התאמות רבות לחך התיירים ועם עליית הפופולריות שלו מעבר לים הוא נהפך למתקתק יותר, מלא בטעמים שמסתירים את טעם האלכוהול החזק וכך, איבד את חיבתם של המקומיים.


אז מה היוונים כן שותים? ציפורו, והרבה ממנו. הציפורו גם הוא מזוקק מענבים, אך נקי הרבה יותר בטעמו, יש לו מקבילות רבות בעולם כמו הראקי הטורקי, הגראפה האיטלקית או האו דה וי הצרפתי. הוא מיוצר בעיקר במחוזות תסליה, אפירוס, מקדוניה היוונית ובאי כרתים ויש לו תצורה נקיה מתיבול, וכזאת בתיבול אניס. הציפורו לרוב יוגש נקי (יש שיוסיפו מים או קרח) בליווי של מזה ועל זה אני רוצה לדבר איתכןם בעצם!

אז קבלו 3 מקומות שאני מאוד אוהב לשתות בהם את הציפורו שלי בעיר סלוניקי, ולא רק בכלל הציפורו, אלא גם ואולי בעיקר בזכות המזה המעולים שבאים ליד.

 

  1. Mezen Salonica". Rogkoti 3, Thessaloniki


אז לא נשמור אתכןם במתח ולא נבנה את זה לאורך הכתבה, נתחיל ישר מגולת הכותרת, הסיבה שבגללה אני כותב את הכתבה הזאת תכלס, ממקדש הציפורו הסלוניקאי

המקום קנה אותי כבר בצורת התפריט ובקונספט, עוד לפני שראש הקלאמרי הראשון עוד נכנס לפי. התפריט בנוי מעשרות סוגים של ציפורו, מחולק לפי איזורי הייצור וניתן לבחור בין כוסית לבין בקבוקון של 200 מ"ל (אני מניח שהבנתםן במה בחרתי) וליד כל ציפורו יש את המחיר עם או בלי מזה (גם פה לא צריך להפעיל הרבה דימיון..). אחרי שבחרתןם את המשקה, וכמובן שביקשתןם אותו עם מזה, תקבלו לשולחן 5 מנות קטנות (חלקן לא כל כך קטנות האמת) שהשף החליט להכין באותו יום, הכל טעים טעים טעים. התפריט משתנה (לפעמים גם תוך כדי היום) בהתאם לעונה, לזמינות חומרי הגלם ומצב הרוח של השף. לא צריך לבחור, ובשבילי זה חלום. פשוט תביאו לי משהו טעים ליד הציפורו שלי, ואם אפשר אז חמישה דברים טעימים ועוד בקבוקון ואני מסודר..שימו לב, אי אפשר להזמין מקום מראש, והמקום די פופולארי בקרב תושבי העיר אז נסו לכוון לאמצע השבוע ולשעות הפחות עמוסות. תודות ניתן לשלוח לי בהודעה פרטית.

 

2.      Stou Mitsou - Vlali 11, Thessaloniki 

מסעדת שוק מעולה בשוק קפאני שבלב העיר. תפריט אוכל יווני עם נגיעות מודרניות עדינות וטובות. יופי של תפריט אלכוהול, אווירה טובה של שוק ואחלה מוזיקה. כמובן שיש ציפורו, יש גם אחלה יין שנמזג בקנקנים קטנים במידות שונות. ממש ממליץ על המנה של ה"גברוס" (אנשובי מטוגנים) שכאן מוציאים להם את האדרה ומגישים את הדגים פתוחים ומטוגנים, המנה של הקאלמרי השלם על הגריל שמוגש על פאבה גם נהדרת וכך גם המקרל המעושן שמגיע לשולחן על מחבת שבוערת מהבישול שהדג עובר בציפורו.

3.      Agora Ouzeri - Kapodistriou, Thessaloniki  

נמצאת בסמטאות הקטנות של מרכז העיר, מתמחה בדגים ופירות ים שמוגשים כמזה קטנים וכייפים באחלה מחירים ומאפשרים להזמין מלא מהם ולטעום כמה וכמה מנות. שימו לב, יש להם גם מסעדה וגם מעין בר מזטים שנמצאים צמוד אחד לשני, המסעדה, בישיבה רגילה וכך גם האווירה, גודל המנות והאווירה, וממש ליד כמה שורות של שולחנות בר בהם קורה קסם המנות הקטנות, צורת ההגשה הכל כך נעימה הזאת שמזמינה אותנו ליהנות מערב ארוך, רווי באלכוהול, שכל פעם מלווה במנות קטנות ונהדרות אחרות. הצדפות כאן מעולות, וכך גם מנת התמנון והשרימפס סגנאקי (מחבת ביוונית או כמו שאני קורה לזה, שרימפס סכנאקי – כי מסוכן כמה שזה טעים).

 


אז סעו לסלוניקי, תאכלו, תשתו, תיהנו מהאווירה החיה והנעימה של העיר הזאת, לכו על הטיילת לאורך הים, תקראו קצת על ההיסטוריה היהודית המרתקת של העיר הזאת ותקראו את הכתבות כאן באתר על היקבים המעולים של צפון יוון שכייף לבקר בהם! 


צפייה 10 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page