מודנה היא עיר לא גדולה במחוז אמיליה רומניה שבצפון איטליה, לרוב לא מכניסים אותה בתכנון של הטיול הצפון איטלקי הקלאסי, אבל אנחנו הכי ממליצים להגיע אליה!
מודנה היא עיר עתיקה עם חשיבות היסטורית רבה השוכנת לגדות נהר הפּוֹ וידועה בשל היותה עיר הולדתו של הזמר האיטלקי הנודע לוציאנו פאבארוטי, האיש והטנור. מעבר לעושר התרבותי שלה, העיר התפרסמה בעיקר בזכות יצרני מכוניות הספורט היוקרתיות, פרארי, מזארטי, בוגאטי ולמבורגיני שלכולן ישנו או היה בעבר מפעל ייצור בעיר. בנוסף, מודנה היא בירתו הבלתי מעורערת של חומץ הבלסמי המיוצר על ידי יצרנים קפדנים בעיר ובסביבתה.
מכיוון שלרובנו יש כסף לקנות רק את המוצר האחרון ברשימת הייצור המפוארת של העיר, ולשתות חומץ בלסמי זה לא משהו שהייתי ממליץ עליו (מניסיון לצערי, אבל זה סיפור לפעם אחרת..), אספר לכןם על 3 מקומות מעולים לדרינק מפנק יותר ברחבי העיר.
1. Artigiani del Gusto Modena Mercato Storico Albinelli
בר יין מתוק שנמצא בתוך השוק העתיק והמקורה של מודנה, בין דוכני הגבינות המקומיות, הירקות והפירות, הנקניקים ושפע המסעדות שנמצאות בשוק, עומד בכניסה בר היין הזה עם מגוון גדול של יינות מקומיים ולצידם מנות קטנות וטובות. ברגע שמתיישבים מקבלים תפוחי אדמה מטוגנים, פריכים בקטע מחשיד שמטוגנים במקום, אנחנו שתינו פה מבעבע לבן מקומי מעולה שנמזג מהברז (ממש כמו בירה) בנדיבות, זה בא טוב ממש עם העוף בגריל שמסתובב שם על שיפודים ונחתך לרבע/חצי או שלם למטיבי הלכת שביניכםן.
2. Benny's Bar – Spirits & kitchen
בר היפסטרי באווירה מעולה, יושב על משולש רחובות שמשי ונעים, מלא מקומות ישיבה בחוץ, אווירה קלילה ונוחה, מזמינים מהבר ויושבים בשמש לחכות לשירות הנעים והלא מתיימר של המלצריות במקום.כמובן שגם כאן, לצד הדרינק תקבלו מגוון נשנושים כייפים ופשוטים שיגרמו לכם ליובש בגרון ולהזמנה של דרינק נוסף, שתי דקות אחרי שקיבלתן את הראשון. הלכנו פה על נגרוני שהיה מעולה בעיקר בזכות הג'ין הפירותי ופרחוני שהיה בו וכמובן קוביות הקרח העמידות שלא נמסו לי לתוך המשקה.
3. Tabacchi Bar – via carteria 74
הבר הזה הוא מסוג המקומות באיטליה שלתייר מבחוץ נראה מקום לא ראוי לישיבה, ספק פיצוציה, ספק מקום לשבת בו, שני עולמות שמתחברים יחד בצורה הרמונית מדי.. בדרך כלל תפגשו במקומות האלה קפה מעולה בבוקר עם מאפה טרי ליד - קשה ליפול שם, שלא תתנו למראה הקיוסקי להטעות אתכןם. במקרה הזה מדובר בבר טבקיה (ככה נקראים המקומות האלו באיטליה) בן 90 שנה. הברמנים צבעוניים ומנוסים, מגוון הדרינקים מדויק והאווירה מאפשרת ולא מאיימת.
מחלון קטן בתוך הבר עם קרמיקה לבנה ברקע, יוצאות פוקאצ'ות טריות (רובן פשוט בצורת פיצה מושחתת), לקחנו אחת כמובן והשילוב שלה עם הורמוט המקומי בסגירה של סודה היה מעגל שאין איך לצאת ממנו.
הייתם באחד המקומות האלה? מצאתם מקומות שווים נוספים במודנה המטריפה? ספרו לנו!
Comments